Limited Functionality

Modified on Tue, 28 May 2024 at 09:15 AM

 I can log into Softdrive but there's limited functionality- can't do anything. Quality settings are: Packet Loss >10% / bad internet connection. 


Answer: If you are experiencing network connectivity issues (seeing the flashing red WIFI notification on Softdrive), please try the following:


  • Click the Softdrive Icon/ Menu and go to Quality Settings. Set the Min and Max Quality Settings to 1%. Make sure all of the other settings are clicked to "Auto" (checked boxes appear as white when selected)

  • If that does not help, uncheck your Max Frame Rate and set it to 30 frames/ second

  • Check your task manager to check what% your CPU is at. If it is above 80-90%, you may not have enough computing power to run Softdrive efficiently. Try quitting Softdrive, closing the other open programs on your local machine, then restarting Softdrive

  • If possible, hardwire your workstation to your router via ethernet and try restarting your router

  •     While it's not typically a "fix-all" solution, it is always best practice to click the Troubleshoot or the Reboot button. These are located on the Web Dashboard. For detailed steps on how to do so, please see the Softdrive Onboarding Document

  • Lastly, restart your local computer

Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select atleast one of the reasons

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article